Mantelzorgcoach

Mantelzorgcoach

Naast het fysiek vermoeiende aspect van mantelzorg, kun je ook mentaal veel voor je kiezen krijgen. Piekeren, onmacht, voortdurend zorgelijk of bang zijn, twijfels….ook daar moet je mee leren omgaan.

Het is voor de meeste van ons vreselijk lastig om jezelf te erkennen in je rol als mantelzorger. Het is zo vanzelfsprekend geworden om te zorgen. Je eigen gevoel uitschakelen en ‘gaan met die banaan’; als de ander het maar goed heeft. Jouw plek in je eigen leven ben je al lang geleden verloren. Heb je wel een eigen plek? Soms lijkt het alsof je door niemand meer gezien of erkend wordt.

En dan moet je aan jezelf gaan denken. Kijken waar jij behoefte aan hebt. Hoe vreemd dat ook klinkt. Want wat als jij omvalt…

Mantelzorgers zijn bijzonder krachtige mensen, en hun loyaliteit aan de zorgvragende naaste is enorm groot. Dat verdient alle respect! Toch zorg je pas goed voor een ander, als je goed voor jezelf kunt zorgen.

Heb jij ook zoveel zorgen? En wil je jouw emotionele last wel eens delen? Ook als mantelzorgcoach kan ik je ondersteunen. Bijvoorbeeld om gerichtere keuzes te maken en zo grenzen te stellen om overeind te blijven. Dat gaat dieper en objectiever dan een gesprekje met vrienden.