Train de trainer: Experttraining Mantelzorg en Werk

Train de trainer: experttraining Mantelzorg en Werk

Steeds meer Steunpunten Mantelzorg zetten het thema werk en mantelzorg bij het bedrijfsleven op de agenda, als onderdeel van het WMO-beleid. Ook mantelzorgmakelaars kunnen werkende mantelzorgers weer lucht geven waardoor het risico op verzuim en uitval reduceert. Aandacht voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers met mantelzorgtaken is hierdoor bij veel organisaties toegenomen.

Is het jouw ambitie om proactief het thema mantelzorg in het bedrijfsleven op de agenda te zetten? En wil je leren op welke manier je het thema het best onder de aandacht kan brengen bij bedrijven? Dan is de experttraining Train de trainer iets voor jou.

Doelstelling

In de experttraining Mantelzorg en Werk voor professionals op het gebied van mantelzorg komen verschillende aspecten van het thema mantelzorg en werk aan bod. Enerzijds specialistische informatie en kennis, anderzijds krijg je concrete tips om dit thema op de kaart te zetten binnen organisaties. Hoewel dit soort trajecten altijd maatwerk zijn en niet standaard af te vinken, worden er goede handvatten en overwegingen aangereikt waarmee je leert op welke wijze je de thematiek zo goed mogelijk aan laat sluiten bij de organisatie in kwestie.

Resultaat

Aan het eind van de training bezit je specialistische expertise over de combinatie mantelzorg en werk, de dynamiek ervan en de belangen voor het bedrijfsleven. Met de opgedane kennis en tips heb je geleerd hoe je bedrijven hiermee het best kunt benaderen. Je weet hoe je in gesprek gaat, de link legt naar duurzame inzetbaarheid van werknemers met mantelzorgtaken, maatschappelijke ontwikkelingen en het reduceren van verzuim. Tevens heb je zicht op hoe je jouw aanbod voor het bedrijfsleven kunt vormgeven.

Ook komen er zaken aan bod die je beter niet kunt doen bij acquisitie. Het is belangrijk dat je de taal van de ander leert spreken. Tenslotte kun je na afloop van het dagprogramma antwoord geven op de belangrijkste vragen die veel organisaties hebben: wat levert mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid ons op? Wat kan ik als werkgever inzetten dat aansluit bij onze visie en cultuur?

Concrete voorbeelden en oefeningen worden besproken; kortom een zeer waardevolle training die de basis vormt voor jouw (toekomstige) dienstverlening.

Duur programma

1 dag

Locatiemogelijkheden

Op een trainingslocatie die Mantelzorg met Beleid doorgeeft of (In-company) op eigen aan te wijzen locatie. Voor een externe trainingslocatie is een minimale groepsgrootte vereist. Bij kleinere aantallen is Mantelzorg met Beleid flexibel om alternatieve mogelijkheden te bespreken.

Kosten

In-company worden de kosten op maat geoffreerd.