Nieuwe samenwerking resulteert in beste geaccrediteerde opleiding voor implementatie mantelzorgbeleid!

Nieuwe samenwerking resulteert in beste geaccrediteerde opleiding voor implementatie mantelzorgbeleid!

2024 biedt nieuwe kansen voor alle geregistreerde casemanagers en verzuimadviseurs dankzij een nieuwe samenwerking! Vanaf dit jaar heeft het Register Specialistisch Casemanagement de ‘masterclass: Hoe implementeer en borg je mantelzorgbeleid?’ van Mantelzorg met Beleid aan haar toch al brede portfolio van geaccrediteerde opleidingen en bijscholingen toegevoegd.

Specialisatie op beleid

Er zijn verschillende specialisaties vastgesteld voor het vakgebied casemanagement. Tot nog toe moesten casemanagers die ook advies geven over organisatiebeleid als het gaat om o.a. verzuim en HR-dossiers, zoals zogenoemde Corporate Casemanagers (RCMC en RSZ), voor het vergroten van hun kennis op het thema Mantelzorgbeleid en Mantelzorgvriendelijk werken hun eigen weg zoeken. Echter het RSC zag dat dit topic steeds relevanter wordt voor werkgevers gezien alle maatschappelijke ontwikkelingen en vond een solide en deskundige partner in Mantelzorg met Beleid. Samen gaan zij in 2024 de casemanagers versterken met een aantal masterclasses en bijscholingen op het gebied van mantelzorg en werk.

Waarom is het implementeren van een helder mantelzorgbeleid zo belangrijk voor organisaties?

Onzekerheid over hoe degene aan de andere kant van de tafel gaat reageren, maakt soms dat je dingen voor je houdt en niet bespreekt. Liever de kop in het zand, dan de deksel op de neus. Bewustwording en bespreekbaarheid over onderwerpen als psychosociale belasting en het combineren van zorg en werk, is tweerichtingsverkeer. Wanneer een werkgever anticipeert en mantelzorgvriendelijk beleid kenbaar, vindbaar en transparant maakt voor werknemers, weten laatstgenoemden in elk geval wat zij mogen en kunnen verwachten. Als je weet hoe een ander erin staat, geeft dat een enorme impuls aan het doorbreken van een taboe. Helder beleid is hierin een factor van groot belang.

Dat mantelzorgvriendelijk werken een steeds belangrijkere secundaire arbeidsvoorwaarde is geworden, is in principe geen nieuws voor veel HR managers en DI/vitaliteit adviseurs. Hieronder vallen namelijk ook zaken als een zekere mate van flexibiliteit, meedenken over oplossingen om zorg en werk te combineren, en het kunnen kopen of sparen van extra verlof dagen. Flexibiliteit – staat met ruim 50% bovenaan in de top 10 van onderscheidende arbeidsvoorwaarden.

In plaats van meer loon, blijkt dat medewerkers graag samen met hun werkgever willen kijken naar hun werkweek en daar invloed op hebben. Ze hebben behoefte aan flexibiliteit en kiezen graag arbeidsvoorwaarden die passen bij hun levensfase. Vooral voor medewerkers van 45+ is dit in toenemende mate een wens die als belangrijker wordt gezien dan andere arbeidsvoorwaarden.

Wat ideaal is, is uiteindelijk afhankelijk van de behoefte van de individuele mantelzorger en het bedrijfsbelang. In de praktijk gaat het om maatwerk en om een cultuur waarin werkgever en werknemer samen met elkaar in gesprek gaan. Zorg dat regelingen duidelijk zijn. Dat de stellingname van de organisatie t.o.v. mantelzorg en werk combineren helder is. Medewerkers hebben behoefte aan een bepaalde vorm van zekerheid en mantelzorgvriendelijk beleid kan hierin voor een groot deel voorzien.

Mantelzorgbeleid: hoe en waar begin je?

Hoe met mantelzorgbeleid te beginnen en wat in kaart te brengen kan voor werkgevers wel een obstakel zijn om er concrete stappen in te zetten. Een reden te meer voor casemanagers om hier kennis over te vergaren.

Masterclasses en bijscholingen in 2024

Vanaf heden kunnen casemanagers en verzuimadviseurs zich voor de volgende datums aanmelden:

11 maart 2024 : Voorkom overbelasting of verzuim bij de combinatie mantelzorg & werk

Opleider: Mantelzorg met beleid (Online)

3 PE punten

28 mei 2024 : Voorkom overbelasting of verzuim bij de combinatie mantelzorg & werk

Opleider: Mantelzorg met beleid (Online)

3 PE punten

12 juni 2024 : Masterclass: Hoe implementeer en borg je mantelzorgvriendelijk beleid?

Opleider: Mantelzorg met beleid (dagtraining op Locatie – Den Bosch)

6 PE punten

30 september 2024 : Voorkom overbelasting of verzuim bij de combinatie mantelzorg & werk

Opleider: Mantelzorg met beleid (Online)

3 PE punten

16 oktober 2024 : Masterclass: Hoe implementeer en borg je mantelzorgvriendelijk beleid?

Opleider: Mantelzorg met beleid (dagtraining op Locatie – Den Bosch)

6 PE punten

19 november 2024 : Voorkom overbelasting of verzuim bij de combinatie mantelzorg & werk

Opleider: Mantelzorg met beleid (Online)

3 PE punten

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *