Eindhovens Dagblad: lezing Mantelzorg met Beleid belicht taboe

Mantelzorg (en werk) is niet een onderwerp waarover men heel regelmatig in het Eindhovens Dagblad leest. Het is dan ook niet sexy, niet hip, en zeker geen hype. Maar actueler dan het vandaag de dag is voor miljoenen Nederlanders, kan het thema niet worden. Voor veel mensen, jong en oud, is het namelijk de alledaagse realiteit.

Daarom geeft Mantelzorg met Beleid op dinsdagavond 19 oktober een lezing/workshop in Helmond over de invloed van mantelzorgen op de werk-privé balans en de impact van de combinatie mantelzorg en werk. Deze is bedoeld voor mantelzorgers en betrokken werkgevers in regio Helmond, Eindhoven, Deurne, Asten en Someren. Hoe men hier zelf de regie in kan nemen, staat centraal.

In deze bijeenkomst wordt stilgestaan bij de invloed die mantelzorgen kan hebben op jouw eigen leven. Er wordt dieper ingegaan op de volgende thema’s:

  1. De mantelzorg-privé balans: we leren wat voor type mantelzorgers er zijn, benoemen veel voorkomende knelpunten en krijgen inzicht in wat je zelf zou kunnen doen om een betere balans in zorgen te creëren. Er komen praktische tips en vragen aan de orde die jou op weg helpen en aan het denken zetten, zodat je zelf de regie houdt.
    Mantelzorg met Beleid vertelt ook meer over de verschillende zorgwetten/-regelingen waar je als mantelzorger mee te maken kunt krijgen.
  2. De combinatie mantelzorg en werk: welke problemen komen hierbij kijken, welke mogelijke oplossingen zijn er en hoe/waar begin je? Natuurlijk is elke situatie anders, maar vaak is er meer mogelijk dan je denkt!
  3. Na alle informatie is er uitgebreid ruimte om vragen te stellen. Bijvoorbeeld over waar je terecht kunt met jouw zorgvraag, wat jouw rechten en plichten zijn etc.

Werkgevers die aanwezig zijn en zich die avond even melden, wordt bovendien een gratis inspiratiegesprek over mantelzorgvriendelijk werken aangeboden.

Misverstanden over de combinatie mantelzorg en werk leven helaas vandaag de dag nog steeds onder zowel werknemers als werkgevers. Mantelzorg met Beleid wil daar een einde aan maken door meer bewustwording en bespreekbaarheid creëren.

Vragen over een heel specifieke mantelzorgsituatie kunnen ter plekke niet behandeld of opgelost worden, maar mogen na afloop wel per mail toegestuurd worden.

De lezing vindt plaats bij Bibliotheek Helmond-Peel, aanvang 20.00 u. Vooraf aanmelden is nodig. Bibliotheek Helmond-Peel (bibliotheekhelmondpeel.nl)

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *